fbpx
Поддръжка на ламиниран паркет
Поддръжка на ламиниран паркет
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Поддръжка на ламиниран паркет и какво трябва да знаем?

Грижите за ламината са сравнително лесни, стига да имате предвид няколко неща.

  • Едно от най-важните правила е да внимавате с количеството вода, което използвате при почистването на пода. Независимо дали сте предпочели водоучстойчив ламиниран паркет пред обикновения, за по-дългата му експлоатация, Ви съветваме да не напоявате мопа с много течност. Основната причина, ламинирания паркет да се надува и да се образуват разстояния между дъските е именно водата, която прониква между тях. Прероръчваме Ви когато видите разляти течности да ги премахнете възможно най-бързо.
  • При ежедневно почистване е достатъчно само да се остранят натрупалите се прахови частици. Най-лесният вариант е използването на прахосмукачка – изключително лесно и бързо. От време на време е препоръчителна употребата на влажен моп, за да сте напълно сигурни за чистотата в помещението.
  • Следващото нещо, на което трябва да обърнете внимание е препаратът, с който почиствате. Препаратите на маслена основа могат да образуват ивици по повърхността на ламинирания паркет. Продуктите на основата на оцет вредят на защитното му покритие. Ако използвате почистващи разтвори или почистващи препарати, винаги трябва да подсушавате пода след използване, така че на пода да не останат остатъци от почистващия препарат.
  • Когато премествате мебели е важно да ги вдигате, а не да ги бутате.
  • Важно за офисите са столовете. Те трябва да са оборудвани с меки колела, изработени от каучук.
  • Крачетата на мебелите трябва да бъдат с плъзгачи, за да се предотвратят надрасквания.

Също така почистването с уред на пара не е препоръчително, тъй като излишната вода или пара може да повреди съединенията на плоскостите.

Поддръжка на ламиниран паркет е изключително лесна, но е важно да знаем да как да я правим правилно, за да се радвате възможно по-дълго на ламината който сте си избрали за дома или офиса.

Разгледайте над 300 вида ламиниран паркет на https://parketo.bg/laminiran-parket/.

Още
публикации

Ламиниран Паркет K2202 Дъб Мъдбон /Влагоустойчив/ 8 мм Kaindl 33/АС5-4V
Uncategorized

Подово отопление под ламиниран паркет

Подово отопление под ламиниран паркет възможно ли е? Подово отопление и ламината е възможно благодарение на факта, че ламината е издръжлив на нагряването от подовото отопление. Много съвременни модели ламинат

Влагоустойчив и водоустойчив ламиниран паркет
Uncategorized

Влагоустойчив и водоустойчив ламиниран паркет

Влагоустойчив и водоустойчив ламиниран паркет имат съществени отличителни черти. Ламинираният паркет варира в най-различни декори, дебелина и клас. Но тук идва и един от най-важните въпроси – Мога ли да

Класификация на ламинирания паркет
Uncategorized

Класификация на ламинат

Класификация на ламинат и защо тя е важна? До колко ще е издръжлив ламинираният паркет се определя от скалата от класове на износоустойчивост. Какво стои зад абривиатурата АС? Чрез съкращението

Вашата количка

close