fbpx
Влагоустойчив и водоустойчив ламиниран паркет
Влагоустойчив и водоустойчив ламиниран паркет
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Влагоустойчив и водоустойчив ламиниран паркет имат съществени отличителни черти.

Ламинираният паркет варира в най-различни декори, дебелина и клас. Но тук идва и един от най-важните въпроси – Мога ли да избегна надуването на паркета ми при разливането на голямо количество течност?

В тази статия ще отговорим на въпроса Ви!

1. Влагоустойчив ламиниран паркет

В случай, че солидно количество вода се задържи върху конвенционален ламиниран под, след един до два часа може да се наблюдава активно подуване на панелите, вследствие на което подът става неиползваем.

  • Влагоустойчивият ламинат успява да устои на тази влага сравнително по-дълго.

Как се постига това му качество?  При направата му производителите използват HDF плочи с по-висока плътност, които не абсорбират влагата и имат отлични експлоатационни характеристики. За допълнителна сигурност дъските се обработват с маслени и восъчни композиции.

2. Водоустойчив ламиниран паркет

Технологията на тази подова настилка използва влагоудтойчива основа от PVC, която не позволява да се абсорбира влагата и съответно подът ще бъде в перфектно състояние.

  • Този тип паркет позволява използването му дори в баня и помещения с висока влажност.

Точно поради специалната и сложна технология на изработката му и цената е по-висока в сравнение с традиционният ламиниран паркет.

3. Основни разлики на влагоустойчив и водоустойчив ламиниран паркет

Главната разлика между двата вида е в начинът и продуктите, които се използват при производство.

  • Важно е да се каже, че водоустойчив ламинат, позволява да се намокри фугата, това влагоустойчив ламиниран паркет не може да го позволи.

Влагоустойчивият ламинат е изработен на базата на HDF-плоча, която е издръжлива на влага за дълго време. В общи линии този вид ламинат е по-неподатлив на влиянията на водата, в сравнение с традиционните паркети.

Водоустойчивите модели се изработват на базата на поливинилхлорид, което го прави 100% водонепропусклив. Те са оборудвани със специални въздушни камери.

Ние от паркето, Ви съветваме да заложите на качествена водоустойчива подова настилка в помещенията с по-голяма вероятност да попадне течност на пода.

Разгледайте над 300 вида ламиниран паркет на https://parketo.bg/laminiran-parket/.

Още
публикации

Ламиниран Паркет K2202 Дъб Мъдбон /Влагоустойчив/ 8 мм Kaindl 33/АС5-4V
Uncategorized

Подово отопление под ламиниран паркет

Подово отопление под ламиниран паркет възможно ли е? Подово отопление и ламината е възможно благодарение на факта, че ламината е издръжлив на нагряването от подовото отопление. Много съвременни модели ламинат

Поддръжка на ламиниран паркет
Uncategorized

Поддръжка на ламиниран паркет

Поддръжка на ламиниран паркет и какво трябва да знаем? Грижите за ламината са сравнително лесни, стига да имате предвид няколко неща. Едно от най-важните правила е да внимавате с количеството

Класификация на ламинирания паркет
Uncategorized

Класификация на ламинат

Класификация на ламинат и защо тя е важна? До колко ще е издръжлив ламинираният паркет се определя от скалата от класове на износоустойчивост. Какво стои зад абривиатурата АС? Чрез съкращението

Вашата количка

close